Uførereformen - et ran av oss uføre.




Uførereformen har ført til store netto inntektstap for de uføre, syke og svake i samfunnet, tiltros for lovnad om at så ikke skulle skje.

av Jim T. Slaaen

Sist oppdatert: 07.11.2019
Definisjon på Arbeiderpartiet

Jeg har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med politikere og politiske partier som stemte både for og imot uførereformen til Arbeiderpartiet, for å få en slags forståelse for hvordan de som politikere eller parti kan stå inne for den politikken som blir ført i praksis mot eldre, syke, svake,fattige og uføre i det norske samfunnet.
Vi blir regelrett ranet av staten pga Arbeiderpartiets innsparingpolitikk på oss uføre og de eldre. Til nå har alle mine henvendelser til politikere vært uten større hell. Eller rett er sagt - totalt fånyttes.
 
Når spørsmålet om hvordan de som parti eller politikere kan rettferdiggjøre at de uføre må etter Arbeiderpartiets uførereform betale samme trygdeavgift som de som er i fullt arbeide, blir det totalt stille. Jeg har kontaktet politikere både på Facebook og på Twitter, uten at en eneste har gitt noe som helst svar tilbake på mine henvendelser. Jeg har sågar snakket med politikere øye til øye, uten at det har ført noe sted hen.

Jeg vet ikke grunnen til den plutselige øredøvende stillheten, om det er uvitenhet om resultat av vedtatt politikk i praksis, kunnskapsløshet om hva de faktisk foretar seg i sitt arbeide som politikere eller enda verre; at de er og var fullstendig klar over hva de gjør/gjorde, men er ikke villig til å rette opp igjen feilen Stortinget har vedtatt.
Skal en tro sekretær 
Ida Kjeldsberg hos Arbeids og sosialdepartementet, er de på dempartementet enig med flertallet på Stortinget at det er rettferdig at uføre skal bli avkrevd ulovlig forsikring mot å bli sykemeldt, ufør etc. Eneste partiet som var totalmotstander av Arbeiderpartiets pensjonsreform og uførereformen og eneste parti som stemte mot, var FrP. Resten av partiene på Stortinget stemte for.   

Andre innlegg om uførereformen og pensjonsreformen

Telefonsamtaler med etater og departement om urettferdigheten i Arbeiderpartiets Uførereform.

Pensjonsreformen og forliket på Stortinget.

Saken er som følger:

Før uførereformen som ble vedtatt den 12. desember 2011 og innført fra og med 1. januar 2015, var trygdeavgiften til de uføre på 5,1%. Etter reformen, altså etter 1. januar 2015, har trygdeavgiften økt til 8,2%. Vi uføre er faktisk i realiteten "sykemeldt" på livstid og kan selvsagt ikke sykemelde oss noe mer. Vi kan heller ikke bli mer ufør enn de 100% vi allerede er.

Det store spørsmålet er hvorfor vi uføre skal bli avkrevd "forsikringspremie" for sykdom og uførhet, når vi allerede er rettmessige mottakere av disse utbetalingene fra den lovfestede forsikringen frem til 67 år? Ifølge Lov om folketrygd (folketrygdloven) er "folketrygden et nasjonalt, sosialt forsikringssystem som ble innført 1. januar 1967". Forsikringspremien er noe vi betaler gjennom trygdeavgiften som ligger innbakt i skattetrekket.

"Det skal lønne seg å arbeide" - Arbeiderpartiet fra Stortingets talerstol

Vi som virkelig ER 100% uføre pga "skade sykdom eller lyte", har ikke mulighet til å arbeide. Hadde vi kunnet det, hadde vi ikke rettmessig vært 100% ufør. Å kunne jobbe som 100% ufør er etter min mening tett oppunder, om ikke rent bedrageri og er straffbart. Vi hadde i tillegg vært erstatningsansvarlige om vi hadde kunnet jobbe. Tror du meg ikke, så les retningslinjene for å få uførepensjon/trygd.

Hentet fra NAV:

Hvem kan få uføretrygd? For å ha rett til å få uføretrygd må du som hovedregel oppfylle disse vilkårene:
  • Du må være mellom 18 og 67 år.
  • Du må ha vært medlem av folketrygden i de siste tre årene før du ble syk.
  • Sykdom og/eller skade må være hovedårsaken til at inntektsevnen din er nedsatt.
  • Hensiktsmessig behandling og arbeidsrettede tiltak må være gjennomført.
  • Inntektsevnen din må være varig nedsatt med minst 50 prosent på grunn av sykdom og/eller skade.
Kilde: Nav.no/Pensjon/Uføretrygd


Det kan virke som enkelte politikere virkelig tror at vi uføre er ufør pga latskap. Særlig de sosialistiske politikerne. At vi har søkt uføretrygd pga vi ikke gidder å jobbe?...
Jeg kan love deg som leser dette, at det å være ufør ikke er noen dans på roser. Det måtte i tilfelle være å halte rundt på Arbeiderpartiets tornefulle roser...



Å være ufør er som en dans på Arbeiderpartiets tornefulle roser

For utenom å måtte leve resten av livet i et smertehelvete 24/7-365 og ingen utsikter til bedring noen sinne, daglig oppleve nederlag som ligger i det at hodet vil mye mer enn det kroppen tillater, må jeg også i tillegg tåle å bli sparket mens en ligger ned av politikerne våre.
Alle partiene på Stortinget utenom Fremskrittspartiet gikk inn for økningen i trygdeavgiften fra 5,1% til 8,2% den 12. desember 2011.

Hva er egentlig trygdeavgiften? 
Er det en skatt eller en pensjonspremie?

Da folketrygden ble iverksatt 1. januar 1967, var saken grei. Den gangen ble folketrygden sammenliknet med en forsikringsordning, med retter og plikter for begge parter. Trygdeavgiften fra arbeidstaker og arbeidsgiver var betaling (premie) for løftet om fremtidig pensjon.
https://no.wikipedia.org/wiki/Folketrygd

https://no.wikipedia.org/wiki/Folketrygdloven


I dag inneholder folketrygden litt mer enn hva den gjorde i 1967, så 
Trygdeavgiften er innbetaling til både alderspensjon, forsikring for bortfall av inntekt ved uførhet, forsikring for bortfall av inntekt ved sykdom, forsikring for bortfall av inntekt ved arbeidsløshet, mm. Før Arbeiderpartiets uførereform, tok skatt på uførepensjon hensyn til at de uføre ikke skulle betale for forsikring for uførhet, sykdom, arbeidsløshet, mm. Derfor var trygdeavgiften i skattetrekket til de uføre, kun 5,1%. Dette endret Arbeiderpartiet og flertallet på Stortinget godtok endringen. Det tiltross for at en ufør ikke har rett til å sykemelde seg, bli mer ufør enn 100%, ikke kan arbeide og dermed ikke trenger forsikring mot arbeidsledighet, mm.
 
Lov om folketrygd (folketrygdloven)

Kort om loven:
"Folketrygden er et nasjonalt, sosialt forsikringssystem som ble innført 1. januar 1967".

§ 1-1.Formål

"Folketrygdens formål er å gi økonomisk trygghet ved å sikre inntekt og kompensere for særlige utgifter ved arbeidsløshet, svangerskap og fødsel, aleneomsorg for barn, sykdom og skade, uførhet, alderdom og dødsfall.Folketrygden skal bidra til utjevning av inntekt og levekår over den enkeltes livsløp og mellom grupper av personer.Folketrygden skal bidra til hjelp til selvhjelp med sikte på at den enkelte skal kunne forsørge seg selv og klare seg selv best mulig til daglig."

Forsikring for bortfall av inntekt ved sykdom:

"Formålet med sykepenger er å gi kompensasjon for bortfall av arbeidsinntekt for yrkesaktive medlemmer som er arbeidsuføre på grunn av sykdom eller skade."
Altså her står det svart på hvitt at sykepenger er kun en ytelse for yrkesaktive medlemmersom som ved sykdom får bortfall av arbeidsinntekt. Likevel må uføre betale full trygdeavgift for "forsikring" mot bortfall av arbeidsinntekt ved
sykdom. Det tiltross for at vi som er 100% uføre er 100% "sykemeldt på livstid" av NAVs egne lege-spesialister.


Forsikring for bortfall av inntekt ved uførhet:

§ 12-1.Formål


"Formålet med uføretrygd er å sikre inntekt for personer som har fått sin inntektsevne varig nedsatt på grunn av sykdom, skade eller lyte."
Tenk deg selv at du eier en liten bil. Du blir påkjørt, og bilen vraket og kondemnert. Ville du godtatt at forsikringsselskapet ditt fortsatte å avkreve deg forsikring for denne bilen, helt frem til du ble 67 år, tiltross for at bilen er kondemnert og du har kjøpt ny bil som har egen forsikring? Det er realiteten hva staten avkrever oss uføre. Vi må betale "forsikring" for bortfall av inntekt ved uførhet, tiltross for at vi allerede har opplevd bortfall av inntekt ved uførhet en god stund. Ifølge NAVs egne beregninger, så er mitt inntektstap vs uføretrygd, hele 45% av hva jeg skulle hatt i lønn om jeg ikke var så uheldig å være ufør. I det inntektstapet, ligger "avkortingen i grunnpensjonen" også kalt kjærlighetsbeskatning fordi jeg er gift. Så istedenfor å få tilsvarende 2017-nivå på 66% av inntekten min fra uføretidspunktet, får jeg kun ca 55%. I tillegg kommer denne urettmessige beskatningsøkningen som alene har ført til ca 10.000 kr netto inntektstap i året (Inntektsårene 2017, 2016 og 2015) bare regnet utfra endret trygdeavgift. I tillegg fjernet Arbeiderpartiets uførereform særfradraget for uførhet som i 2014 var på 21.336 kr. Fremskrittspartiet i regjering fikk heldigvis gjennomslag for en overgangsordning i 2015, 2016 og 2017, men den er mager trøst når den hadde en egenandel på fler tusen kroner. Uføretrygden jeg får fra Sverige,er så liten at den i Sverige ikke er skattepliktig, men i Norge kreves full skatt av. Det samme gjør en liten uførestønaden jeg får fra en fripolise. Skatteskjerpelsene har selvsagt innvirkning på disse også. Som kjent trådte Arbeiderpartiets uførereform i kraft 1. januar 2015. Før dette betalte jeg skatt som ufør, noe som var atskillig mye lavere enn som nå der nye uføreordningen har definert oss 100% uføre som "ikke-arbeidende arbeidende uføre". Jeg har ikke orket å regne ut nøyaktig hvilke sum Arbeiderpartiets uførereform har kostet meg i nettoinntekt i året, men det er noen tusen kroner. Om noen skulle tvile på at det var Arbeiderpartiet som sto bak uførereformen, følg link under og les hva som står:
Uførereformen. En reform Arbeiderpartiet står bak 



"Arbeidslinjen"

Som kjent har "Arbeidslinjen" vært målet for politikerne på Stortinget. Det har vi virkelige uføre fått svi for. Dessverre ikke bare økonomisk, men psykisk også, med ren sjikanering og mobbing: 

Eksempel på hån av oss 100% uføre. Det er ren mobbing og trakassering fra høyeste hold.  



Utlipp ut fra Prop. 130 L (2010–2011) side 127

Kilde: Prop. 130 L(2010–2011). Proposisjon til Stortinget (forslag til lovvedtak). Endringer i folketrygdloven (ny uføretrygd og alderspensjon til uføre)


Arbeiderpartiregjeringens formål:
Flere i arbeid og aktiv virksomhet – færre på trygd og sosialhjelp.
Det er ikke snakk om å ta hensyn til oss som faktisk ER ufør og ute av stand til å arbeide - på livstid. Men slik har Arbeiderpartiets politikk vært i alle år. De ser aldri på enkeltpersoner, men samfunnet som helhet. Behandlingen av oss uføre, ligner mer og mer på behandlingen de tyske og russiske søsterpartiene drev med mot de som var ufør, funksjonshemmede mm. 
Arbeidslinja fundamentet for NAV reformen Hva slags tenkning ligger bak?

Å si at "Arbeid skal lønne seg" til en som rettmssig berettiget er 100% ufør, er intet mindre enn trakassering og hatfylt ytring som bryter Straffelovens §185d: "Hatefulle ytringer mot mennesker med nedsatt funksjonsevne". Straffelovens §186d: "Diskriminering av mennesker med nedsatt funksjonsevne". Det er i tillegg "grov hatefull ytring" og "grov diskriminering jamfør Straffelovens §112 a-d slik politikere, politiske partier, Stortinget, media, mm. harbehandlet de uføre i lang tid. 

Jamført Gamle Straffelovens §135a: https://cutt.ly/9Vh9jMT


Sjekk Fagforbundets og LOs mening før uførereformens vedtak 12. desember 2011, og lytt til stillheten etter:

Fra Fagforbundet:

– IKKE SVEKK UFØRETRYGDEN

– Det er viktig at ingen av uførepensjonsutvalgets forslag til endringer i uføretrygden blir gjennomført, sier Bjørn Willumsen, lederen av Fagforbundet Tromsø. 
Han deltok på en konferanse om uføretrygden i Oslo.
 LO-kongressens vedtak
På LO-kongressen i 2009 vedtok LO følgende i LOs handlingsprogram:
"LO mener ytelsene til uføre må ligge minst på dagens nivå. LO kan dermed ikke akseptere at uførepensjon erstattes med en uførestønad som skal beskattes som arbeidsinntekt. LO kan heller ikke akseptere at levealdersjustering innføres for uføre. De har ingen mulighet for å jobbe lengre for å unngå tapet. LO vil videre arbeide for at de uføre og midlertidig uføre beholder sitt behovsprøvde barnetillegg på 0,4 G per barn per år. En bør utvide muligheten for å kombinere arbeid og trygd og ved å lette veien tilbake til arbeid fra en trygdesituasjon.  Denne muligheten må ivaretas uten å utsette den enkelte for belastende prosesser om ikke tilbakevending til arbeidslivet skulle vise seg vellykket."
Hentet herfra:
http://www.fagforbundet.no/forsida/?article_id=56416

Siden har ingenting skjedd hverken fra fagforbund eller fra LO eller andre fagforeninger sin side. De har ikke stått opp for de uføre på noen måte. Kan det ha med at det er den sosialistiske søsterorganisasjonen Arbeiderpartiet som sto bak uførereformen å gjøre tro? Vi vet jo at kameraderiet blant sosialister lever i beste velgående, og de går mer enn gjerne over lik for å spare en krone, eller få avkreve mer i skatt og avgift. Selv om det rammer de aller svakeste i det norske samfunnet. 


Sjekk lovnaden til Stortinget:

Vedtak i korthet:

Stortinget har vedtatt endringer i folketrygdloven vedr. ny uføretrygd og alderspensjon til uføre. Endringene er en nødvendig tilpasning til pensjonsreformen. Det er også ledd i fornyelse av folketrygdens stønadsordninger for personer med helseproblemer: sykepenger, arbeidsavklaringspenger (AAP) og uførepensjon. Det satses på bedre oppfølging av den enkelte og endringene vil gi en enklere og mer fleksibel uføretrygd. - Uføretrygden skal fortsatt gi varig inntektssikring. - Uføretrygden får nye beregningsregler. - Dagens uførepensjonister går ikke over på ny beregningsmodell. De vil omfattes av nye skatteregler, men vil beholde tilnærmet samme ytelse etter skatt som tidligere. Mulighetene til å prøve seg i arbeid blir enklere og bedre. Uføreytelsen i folketrygden skal ikke lenger beregnes som en pensjon, og skal benevnes uføretrygd. Det tas sikte på at lovendringene skal tre i kraft i 2015.



Noe som Arbeiderpartiet og sosialister med god hjelp av media har drevet med i alle år
Tror ikke det er mange uføre som tror på et eneste av de partiene som stemte for Arbeiderpartiets uførereform (Av de uføre som er opplyst om hvem som faktisk stemte for og imot). 
Votering over endringer i folketrygdloven (Ny uføretrygd og alderspensjon til uføre),
den 12. desember 2011
Er det noen som gjør det, er de i beste fall feilinformert og har trodd på sosialistisk propaganda med å prøve og legge skylden på dagens regjering for noe Jens Stoltenberg & Co sto for. Det er ikke noe nytt i at sosialister mer enn gjerne legger skylden på noe de selv er skyld i. Det er slik de har greid å eksistere som parti i 130 år.

Det er merkelig at NAV eller andre aldri nevner oss som var midlertidig ufør, som ble tvunget over på AAP den 1. januar 2010, fordi de Rød-Grønne fjernet ordningen.
Midlertidig ufør: - Ufør i 5 år og så ny vurdering.

I tillegg sørget Arbeiderpartiet for at ALLE tidligere midlertidige uføre ikke fikk dra nytte av de nye Uføretrygd-utregningene som kom med Arbeiderpartiets Uførereform vedtatt 12. desember 2011 med kynisk å vente til etter at alle tidligere midlertidige uføre hadde gått ut maks-tiden på AAP før de iverksatte den nye uførereformen. Uførereformen til Arbeiderpartiet ble iverksatt fra og med 1. januar 2015. Makstiden på AAP i 2010 var 4 år. (+ inntil 6 mnd. mer om du søkte ufør like før AAP-perioden utløp).
Ref: Den Rød-Grønne regjeringen utsetter uførereformen


Forskjellsbehandling av uføre:

Fra 1. september 2016 får gifte og samboende pensjonister 90% hver av folketrygdens grunnbeløp i grunnpensjon, mens vi gifte og samboende hvor en eller begge er ufør, fortsatt bare får 85%. Grunnen: Uføretrygd er ikke lenger en pensjon men trygd pga Arbeiderpartiets Uførereform.
Tenk deg at staten tar 15% i ekstra skattetrekk på din lønn hver eneste måned 12 mnd i året, bare fordi du er gift. Synes noen virkelig at det er rettferdig?


Sak varslet i avisen for 2 år siden:

127.000 uføre taper på reform.

127.000 av 310.000 uførepensjonister vil få ett fall i nettoinntekten på grunn av uførereformen, viser nye beregninger fra Skattedirektoratet.
Uføre taper på reform



Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik er blant Ap-toppene som har kritisert regjeringens kutt i barnetillegget for uføre. Men da SV foreslo å fjerne kuttene, stemte hun imot. SV selv stemte for Arbeiderpartiets uførereform, noe SV ser ut til å ha glemt...

Hadia Tajik kritiserte uførekutt. Stemte imot å gjøre noe med det


Arbeiderpartiet fjernet sykefradraget i 2011:

Ikke nok med at Arbeiderpartiet sto bak både pensjonsreformen og uførereformen, men de fjernet også sykefradraget. Arbeiderpartiet har i alle år gått etter å ramme inntekten til de svakeste i samfunnet. De eldre, syke, uføre og fattige.

Kilde: "
Nei-Jens fjerner sykefradraget. Rammer 60.000 syke.
Syke og pårørende skal ikke lenger kunne skrive av store utgifter til medisiner, egenandeler og hjelpemidler på skatten.
"



Arbeiderpartiets politikk i praksis
Tro når politikere skal skjønne konsekvensene av sine egne handlinger, og ta ansvar? I det minste reduser trygdeavgiften tilbake til 5,1% og betal tilbake det dere har urettmessig tilranet dere fra de syke og svake i samfunnet...

Om du i tillegg  tror at skattefri i juni og halv skatt i desember, seriøst har noe virkning på netto-inntekten til en ufør, bør kanskje vedkommende som tror det, sette seg inn i skattesystemet i Norge.

Det er som følger enkelt forklart:
Bruttoinntekt minus minstefradrag. Eventuelle andre fradrag på betal gjeldsrenter, tillegg om du har penger på bok. mm.
Den summen du sitter igjen med når alle poster er lagt til eller trukket fra, er den summen du skal skattelegges for. Så ser en på hva en faktisk har betalt inn i skatt gjennom et inntektsår fra 1. januar til og med 31. desember. Differansen mellom faktisk betalt og skatt beregnet etter den summen en kom frem til tidligere fortalt. Har du betalt for mye i skatt, får en penger igjen. Har en betalt for lite skatt, får en restskatt. 1,5 måned skattefritt i året, øker bare sjansen for at en som er ufør får restskatt. Det har INGENTING med faktisk inntekt å gjøre.       


NAV Trygd-ansatt i møte med uføre:

Ifølge "Fri Fagbevegelse":
"FO og NTL om Nav-skandalen

Trygdeskandalen og AAP-innstrammingen tærer på Nav-ansatte: – Tilliten til Nav-ledelsen er tynnslitt

Fellesorganisasjonen (FO) som representerer rundt 3.000 Nav-ansatte, gjør det klart at tilliten til ledelsen er tynnslitt etter rettsskandalen."
Kilde: Trygdeskandalen og AAP-innstrammingen tærer på NAV-ansatte. Tilliten til NAV-ledelsen er tynnslitt.

Min erfaring er motsatt.
Ikke mye misnøye å spore hos denne AP-politikeren og NAV-Trygd ansatte. Legg merke til måten hun prater til meg på, og ikke med meg. Legg også merke til at hun lyver, ikke svarer på konkrete spørsmål, både avbryter meg, motsier seg selv mht hva jeg betaler i skatt, og ikke vet helt hva hun snakker om i det hele tatt til tider...



Pensjonsreformen:

Pensjonsreformen, en reform FrP har vært motstander av hele tiden, men sosialistpressen‬ prøver å gi FrP skylden for at pensjonister nå taper kjøpekraft. Les her hvem som i virkeligheten står bak pensjonsreformen:
Pensjonsreformen og forliket på Stortinget.




Ikke kall fakta for hat. Det bare viser totalt mangel på kunnskap. 

Bilder og material som er brukt som dokumentasjon er videreformidlet iht åndsverksloven § 23, Creative Commons-lisens for bruk i undervisning, opplæring og kommentering.
  

Use of copy protected material, is protected by the Fair Use Clause by the U.S. Copyright Act of 1976, which allows me to use copyrighted materials for the purpose of commentary, criticism and/or for educational use.
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Alt for Norge - Leve kongen og fedrelandet.


Norge - et kristent, fritt, uavhengig og udelelig kongerike 

Populære innlegg fra denne bloggen

Nazism, Fascism, Communism, Green Fascism, and Social Democracy belong to the same ideology - Socialism!

Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet og FrP på vei å gjøre regjeringen og Stortinget til en ulovlig regjering og et ulovlig Storting.

Exit Utøya - Hvor ufattelig naiv er det mulig å bli Mads A. Andersen.